Ingredienser:
1 løg, skåret i tern
4 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. ingefær, fintrevet
1 spsk. karry
1 spsk. stødt spidskommen
½ spsk. stødt koriander
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. chiliflager
225 gram grønne linser
1 stor gulerod, groftrevet
2 dl grønsagsbouillon
1 ds. kokosmælk
2 ds. hakkede tomater
2 spsk. olivenolie til stegning
Salt og peber
Til servering:
1 dl græsk yoghurt
1 avocado, skåret i skiver
1 tsk. tørrede chiliflager
1 håndfuld frisk koriander
Sådan gør du:
Varm olien i en gryde og tilsæt løg, hvidløg og ingefær og rør rundt i ca. 1 minut til løgene er klare.
Tilsæt krydderierne og svits kort under omrøring
Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med revet gulerod, grønsagsbouillon, kokosmælk og hakkede tomater.
Lad det simre under låg i 30-45 min. Rør jævnligt i gryden og tilsæt evt. lidt ekstra grønsagsbouillon, hvis dhalen bliver for fast.
Smag til med salt og peber og evt. ekstra krydderier
Server med 1 spsk. græsk yoghurt, avocado i skive, et dry chiliflager og koriander