Ingredienser:
2 dl rugkerner
400 gram jordskokker, skåret i skiver
100 gram hasselnødder
1 spsk. ahornsirup (anden sirup kan bruges)
125 gram rucola
Lidt rapsolie eller olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Hasselnøddedressing:
2 spsk. hasselnøddesmør
1 fed hvidløg
½ økologisk citron, saft og fintrevet skal
½ dl koldt vand
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Kog rugkernerne efter anvisning på pakken
Vend jordskokkerne med olie, salt og peber og fordel dem på et bagepapir. Bag dem i ovnen 180 grader, varmluft i ca. 20-25 min, til de er møre og gyldne
Bag hasselnødderne i airfryer eller i ovn i ca. 5-8 min. til hinderne begynder at løsne sig. Kom herefter nødderne i et rent viskestykke/klæde og gnid hinderne af. Kom nødderne på en varm pande og varm op og hæld 1 spsk. ahornsirup over. Rør godt rundt og hæld derefter hasselnødderne på et stykke bagepapir. Lad dem køle af og hak dem.
Vend rucola, de afkølede rugkerner og bagte jordskokker sammen på et fad. Dryp hasselnøddedressingen over og drys til sidst med de groft hakkede hasselnøddekerner
Hasselnøddedressing: Rør dressingen sammen, juster med vand til den er tyktflydende og lad den gerne stå at trække lidt.
PS: Opskriften på hasselnøddesmør finder du under sauce, dressinger m.m. eller du kan købe den færdig