Opskrift

Ærtesuppe med chili og ingefær

Ærtesuppe med chili og ingefær til 4 personer.

Ingredienser:

  • 2 fed hvidløg
  • ½ frisk grøn chili
  • 1 spsk. olie
  • 75 gram frisk babyspinat
  • 450 gram ærter (fra frost)
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • ½ citron
  • 1-2 cm ingefær
  • salt og peber

Metode:
Pil hvidløg, skræl ingefær, rens chili.
Hak hvidløg, ingefær og chili fint, og steg det i olie i en gryde i 2 min. Skyl spinatbladene og tilsæt dem sammen med de frosne ærter.
Hæld varm bouillon i og bring suppen i kog. Lad suppen simre i 10 min. Tag gryden af varmen og blend suppen glat med en stavblender direkte i gryden. Sæt gryden tilbage over varmen og tilsæt kokosmælk. Varm suppen godt igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.

Servering: Pynt evt. med persille, koriander og chili skåret i tynde skiver.

PS: Suppen kan også tilsættes rejer eller kyllingetern.