Ingredienser.
30 jordbær
4 spsk. sukker
Skal og saft af 1 usprøjtet citron
Citronverbena
Hvid chokoladecreme:
75 g hvid chokolade
3/4 dl piskefløde
Ristet rugbrød:
2 skiver daggammelt rugbrød
¾ spsk. akaciehonning
Lidt flagesalt
Sådan gør du:
- Skyl og nip jordbærrene. Læg dem i et ovnfast fad og drys med sukker og fintrevet citronskal
- Dyp citronsaft over og lad jordbærrene trække i 30 min.
- Tænd ovnen på 100 grader
- Bag jordbærrene i ovnen i 30 minutter
- Tag jordbærrene ud af ovnen og sæt dem på køl
Hvid chokoladecreme:
- Hak chokolden groft
- Lun fløden i en gryde, tag den af varmen, og rør chokoladen i under omrøring, til den er smeltet
- Hæld chokoladecremen i en skål og sæt den på køl, til den er helt kold.
- Pisk den let, så den bliver let luftig og cremet (pisker du for meget, bliver den grynet/skiller)
Ristet rugbrød:
- Skær rugbrød i små tern og rist dem ved lav temperatur på en tør pande, til de er sprøde og gyldne
- Tilsæt til sidst honning og lidt salt og vend godt rundt, så rugbrødet bliver jævnt karamelliseret.
- Tag rugbrødet af panden og lad det køle af.
Servering:
Anret den kolde jordbærsuppe i dybe tallerkner og top med en skefuld hvid chokoladecreme, ristet rugbrød og citronverbena