Opskrift

Bagt jordbærsuppe

Ingredienser.
30 jordbær
4 spsk. sukker
Skal og saft af 1 usprøjtet citron
Citronverbena

Hvid chokoladecreme:
75 g hvid chokolade
3/4 dl piskefløde

Ristet rugbrød:
2 skiver daggammelt rugbrød
¾ spsk. akaciehonning
Lidt flagesalt

Sådan gør du:

  1. Skyl og nip jordbærrene. Læg dem i et ovnfast fad og drys med sukker og fintrevet citronskal
  2. Dyp citronsaft over og lad jordbærrene trække i 30 min.
  3. Tænd ovnen på 100 grader
  4. Bag jordbærrene i ovnen i 30 minutter
  5. Tag jordbærrene ud af ovnen og sæt dem på køl

Hvid chokoladecreme:

  1. Hak chokolden groft
  2. Lun fløden i en gryde, tag den af varmen, og rør chokoladen i under omrøring, til den er smeltet
  3. Hæld chokoladecremen i en skål og sæt den på køl, til den er helt kold.
  4. Pisk den let, så den bliver let luftig og cremet (pisker du for meget, bliver den grynet/skiller)

Ristet rugbrød:

  1. Skær rugbrød i små tern og rist dem ved lav temperatur på en tør pande, til de er sprøde og gyldne
  2. Tilsæt til sidst honning og lidt salt og vend godt rundt, så rugbrødet bliver jævnt karamelliseret.
  3. Tag rugbrødet af panden og lad det køle af.

Servering:
Anret den kolde jordbærsuppe i dybe tallerkner og top med en skefuld hvid chokoladecreme, ristet rugbrød og citronverbena