Opskrift

Bagt laks med grønsager og rygeost

Nem og sund aftensmad uden brug af potter og pander.
Du skal kun bruge et skærebræt, en kniv og et stykke bagepapir.

Ingredienser

  • ½ porre
  • 1 persillerod/pastinak
  • 1 gulerod
  • 1 jordskok
  • 2 laksefileter á 125 gram
  • salt og peber
  • revet skal af økologisk citron
  • 75 gram rygeost
  • evt. 2 skiver røget laks

Metode:

  1. Rengør grøntsagerne og skær dem i tynde skiver
  2. Fordel dem på 2 stykker bagepapir (30×40 cm)
  3. Krydr laksen med salt og peber og læg en laksefilet på hver grøntsagsbunke
  4. Fordel rygeosten på laksefileterne og riv reven citronskal over
  5. Læg evt. 1 skive røget laks over rygeosten
  6. Fold bagepapiret om indholdet, og drej bagepapiret sammen i toppen, så alt saften bliver inde i pakkerne.
  7. Bag laksepakkerne i ovnen i 20-25 minutter
  8. Server pakkerne lukkede og lad hver person åbne sin egen pakke.
  9. Er du ekstra sulten, kan du servere en fyldig salat og/eller fuldkornsbrød til.

PS: Du kan frit variere grøntsagerne afhængig af hvad du har og kan lide 🙂

I stedet for laks eller anden fisk, kan du bruge kylling.
Bruger du kylling, skal den have lidt længere tid og da kan du skære grøntsagerne i lidt større stykker, så det er færdigt samtidigt.