Nem og sund aftensmad uden brug af potter og pander.
Du skal kun bruge et skærebræt, en kniv og et stykke bagepapir.
Ingredienser
- ½ porre
- 1 persillerod/pastinak
- 1 gulerod
- 1 jordskok
- 2 laksefileter á 125 gram
- salt og peber
- revet skal af økologisk citron
- 75 gram rygeost
- evt. 2 skiver røget laks
Metode:
- Rengør grøntsagerne og skær dem i tynde skiver
- Fordel dem på 2 stykker bagepapir (30×40 cm)
- Krydr laksen med salt og peber og læg en laksefilet på hver grøntsagsbunke
- Fordel rygeosten på laksefileterne og riv reven citronskal over
- Læg evt. 1 skive røget laks over rygeosten
- Fold bagepapiret om indholdet, og drej bagepapiret sammen i toppen, så alt saften bliver inde i pakkerne.
- Bag laksepakkerne i ovnen i 20-25 minutter
- Server pakkerne lukkede og lad hver person åbne sin egen pakke.
- Er du ekstra sulten, kan du servere en fyldig salat og/eller fuldkornsbrød til.
PS: Du kan frit variere grøntsagerne afhængig af hvad du har og kan lide
I stedet for laks eller anden fisk, kan du bruge kylling.
Bruger du kylling, skal den have lidt længere tid og da kan du skære grøntsagerne i lidt større stykker, så det er færdigt samtidigt.