Opskrift

Banankage

 Banankage med avocadocreme (gluten og laktosefri)

Ingredienser:
2 bananer
3 æg
75 gram flydende honning, gerne akaciehonning
1 tsk. vaniljesukker
50 gram boghvedemel eller fuldkornsrismel
50 gram havremel
50 gram valnøddemel (fintblendede valnødder)
1 tsk. fiberhusk (loppefrøskaller til bagning)
1 tsk. bagepulver
50 gram rapsolie

Avocadocreme:
1 avocado (stor moden)
2 tsk. instant kaffepulver
50 gram mørk chokolade (70%)

Pynt:
Friske bær

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
Mos bananerne med en gaffel. Hæld mosen i en røreskål sammen med æg, honning og vaniljesukker.
Pisk det luftigt med en elpisker i min. 2 min.
Vend de 3 slags mel, fiberhusk, bagepulver og rapsolie i
Smør en springform eller tærtefad (20 cm i diameter) med lidt olie
Hæld dejen i og sæt den i ovnen. Bag kagen i 25 min. Afkøl kagen
Halver avocadoen, fjern stenen og skrab kødet ud i en lille skål
Blend avocadokødet med en stavblender eller mos det helt fint med en gaffel.
Rør kaffepulveret i
Smelt chokoladen i mikrobølgeovn eller over vandbad og rør den i. Rør til cremen er helt glat.
Smør cremen ud på den afkølede kage og pynt med bær