Opskrift

Banankranse

Til disse hurtige og nemme kranse, skal du bruge: (12 stk.)

  • 450 gram banan (4-5 stk. godt modne)
  • 300 gram rugmel, grahamsmel, fuldkornsspeltmel el. lign.
  • 300 gram hvedemel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 2-3 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. salt
  • 1½ tsk. natron
  • 1 dl ylette eller andet surmælksprodukt

Sådan gør du:

  1. Mos bananerne med en gaffel og bland dem i melet sammen med de øvrige ingredienser.
  2. Ælt dejen godt og del den i 12 lige store dele.
  3. Hver del rulles ud til en lang slange (ca. 35 cm).
  4. Bøj slangen på midten, så du har to lige lange slanger og sno dem rundt til en spiral.
  5. Saml enderne af spiralen og læg den færdige krans på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Bag kransene i ovnen i 12-15 min. ved 225 grader, indtil de er gyldne og der dufter af banan, kanel og kardemomme i hele huset.