Til disse hurtige og nemme kranse, skal du bruge: (12 stk.)
- 450 gram banan (4-5 stk. godt modne)
- 300 gram rugmel, grahamsmel, fuldkornsspeltmel el. lign.
- 300 gram hvedemel
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 2-3 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. salt
- 1½ tsk. natron
- 1 dl ylette eller andet surmælksprodukt
Sådan gør du:
- Mos bananerne med en gaffel og bland dem i melet sammen med de øvrige ingredienser.
- Ælt dejen godt og del den i 12 lige store dele.
- Hver del rulles ud til en lang slange (ca. 35 cm).
- Bøj slangen på midten, så du har to lige lange slanger og sno dem rundt til en spiral.
- Saml enderne af spiralen og læg den færdige krans på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag kransene i ovnen i 12-15 min. ved 225 grader, indtil de er gyldne og der dufter af banan, kanel og kardemomme i hele huset.