Ingredienser:
- 2 tsk. olie eller oliemargarine
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- 2-3 spsk. balsamico-eddike
- 2 dl vand
- ½-1 tsk. frisk eller tørret rosmarin
- 1 oksebouillon-terning
- ½ dl mælk eller 1-2 spsk. creme fine/fløde
- peber
- brun saucejævner
Metode:
Hak løg og hvidløg fint. Svits det i olie/oliemargarine, til de er klare. Tilsæt balsamico-eddike og kog ind, til det meste er fordampet. Kom vand, hakket rosmarin og oksebouillon-terning ved, og lad det simre i 5-8 min. Jævn saucen med saucejævner eller hvedemel rørt op i mælk. Smag til med mælk/creme fine/fløde, salt, peber og evt. lidt ekstra rosmarin. Tilsæt kulør efter behov.
PS: I stedet for balsamico-eddike kan du bruge ½-3/4 dl rødvin.