Opskrift

Brun sovs

Ingredienser:

  • 2 tsk. olie eller oliemargarine
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 spsk. balsamico-eddike
  • 2 dl vand
  • ½-1 tsk. frisk eller tørret rosmarin
  • 1 oksebouillon-terning
  • ½ dl mælk eller 1-2 spsk. creme fine/fløde
  • peber
  • brun saucejævner

Metode:
Hak løg og hvidløg fint. Svits det i olie/oliemargarine, til de er klare. Tilsæt balsamico-eddike og kog ind, til det meste er fordampet. Kom vand, hakket rosmarin og oksebouillon-terning ved, og lad det simre i 5-8 min. Jævn saucen med saucejævner eller hvedemel rørt op i mælk. Smag til med mælk/creme fine/fløde, salt, peber og evt. lidt ekstra rosmarin. Tilsæt kulør efter behov.

PS: I stedet for balsamico-eddike kan du bruge ½-3/4 dl rødvin.