Chilisuppe med hakket oksekød (min. 4 personer)
- 3-400 gram hakket oksekød (svitset)
- 1 spsk. olie
- 2 løg (i tern)
- 3 fed hvidløg (hakket)
- 2 chili (finthakket, evt. renset fra kerner)
- 2 røde peberfrugter (i tern)
- 3 gulerødder (i tern)
- salt, peber, paprika, oregano, timian
- 1 lille ds. tomatpure (70 gram)
- 1 ds. hakket tomater
- 1 liter vand
- 2 bouillonterninger
- 1 dl creme fine 7% eller Milda 4%, kaffefløde 9% eller piskefløde, hvis du ønsker en lidt federe udgave.
Fremgangsmåde:
Kødet brunes og hældes på en tallerken. Svits herefter løg, hvidløg, chili, gulerødder og peberfrugt i samme gryde. Kom krydderierne i. Hæld vand, fl. tomat, tomatpure og bouillonterninger i, og lad det småsimre, til gulerødderne er møre. Smag til og afrund med lidt cremefine/milda/piskefløde. Server evt. med et stykke fuldkornsbrød, eller kog lidt fuldkornspasta og hæld dem i.
PS: Du kan også komme selleri, persillerod eller andre grøntsager i.