Opskrift

Græskarsuppe

Græskarsuppe for 4 personer

Ingredienser:

  • 500 gram græskar (evt. Hokkaido) uden kerner og skræl
  • 1 løg
  • 7 dl grønsagsbouillon
  • 1 dl fløde 7%
  • 1 dl røde linser (kan udelades)
  • salt og peber
  • 100 gram bacon i tern (kan udelades)

Metode:
Halver græskaret. Skær skallen af. Fjern kernerne.
Skær græskarkødet i grove tern og løg i både. Kog det i bouillon sammen med 1 dl røde linser, ca. 20 min. Blend suppen og tilsæt fløde. Smag suppen til med salt og peber. Steg bacon sprødt på en tør pande, og afdryp den på et stykke køkkenrulle. Pynt suppen med bacontern og evt. lidt persille.

PS: Ønsker du en vegetabilsk udgave, kan du riste kikærter i ovn med lidt krydderier og drysse dem på i stedet for bacon. Fløden kan du udskifte med kokosmælk.