Opskrift

Grøntsagssuppe med linser

Hurtig, nem og billig.
Denne grøntsagssuppe følger de nye kostråd, der bl.a. anbefaler 100 gram bælgfrugter dagligt.

Ingredienser til grøntsagssuppe (2 personer):

  • 600 gram grøntsager
  • 1-2 spsk. olie
  • 2-3 tsk. rød karrypasta
  • 2 dl røde linser
  • 1 ds. hk. flåede tomater
  • 3/4-1 liter vand
  • salt, peber
  • evt. hvid fisk samt grønt drys

Metode:
Skyl og snit grøntsagerne (jeg brugte spidskål, selleri, porre og gulerod, men du kan bruge lige, hvad du har, f.eks. rød peberfrugt, persillerod, hvidkål, blomkål, løg osv.)
De snittede grøntsager svitses let i olien.
Tilsæt rød karrypasta, skyllede røde linser, flået hakket tomat og vand, så det dækker.
Småsimrer i 20-25 min.
Smag til med salt og peber.
Ønsker du fisk til, så tilsæt fiskestykker i suppen de sidste 5-8 min. afhængig af fiskens tykkelse.
Pynt gerne med lidt grønt drys.