Opskrift

Hytteostboller

225 g hytteost, 1,5%
2 æg
1 tsk. salt,
1 tsk. bagepulver
1 spsk. chiafrø (kan undlades)
250 g havregryn
120 g revet gulerod, squash eller, zucchini.

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft

  1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor. Blend det til en nogenlunde ensartet konsistens. En stavblender kan også anvendes
  2. Lad dejen hvile i 10 minutter.
  3. Form bollerne med en våd ske eller våde hænder. Der bliver ca. 10 stk. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er meningen at de er klistrede. Pensel bollerne med vand og drys med solsikkekerner.
  4. Bages midt i ovnen 18-20 minutter, til de er gyldne (også under bunden). Lad bollerne køle helt af inden de skæres i – ellers kan de virke klæbrige i midten.
  5. Opbevares i en pose i køleskabet. Velbekomme.