Ingredienser:
500 gram hakket svinekød, 6-8% fedt
1 dåse/brik hvide bønner, ca. 230 gram drænet vægt (= 100 gram tørrede)
2/3 dl havregryn
1 dl grønsagsbouillon
1 æg
2 spsk. parmesanost, revet
1-2 tsk. rosmarin, tørret
2 spsk. persille, frisk
1 fed hvidløg
Salt og peber
Rapsolie eller olivenolie til stegning
Sådan gør du
Udblød havregryn i bouillonen
Hæld væden fra de hvide bønner og kom dem i en blender og blend dem
Rør det hakkede kød sejt med salt og peber. Kom de blendede bønner og de opblødte havregryn i og rør det sammen
Tilsæt æg, revet parmesan, knust rosmarin, finthakket persille og hvidløg
Rør til en homogen fars et par minutter. Spæd evt. til med lidt ekstra bouillon, hvis farsen er for fast
Form frikadellerne og steg dem gyldne. Regn med ca. 12-15 min. i alt.
PS: Hvis du bruger tørrede bønner, skal de stå i blød natten over og koges i friskt vand ca. 45 min til de er møre. Husk du kan lave en stor portion af gange og derefter fryse de resterende. Så er det altid nemt at tage en håndfuld til salaten, suppen eller den sammenkogte ret