Opskrift

Kold avocado-ærtesuppe

Kold avocado-ærtesuppe med rejer (4 personer)

Ingredienser:
2 avocadoer
150 g blomkål
100 g grønne ærter
1 forårsløg
½ bakke karse
4 dl bouillon
2 spsk. olie
½ lime, saft og skal herfra
2 spsk. A38 eller andet neutralt surmælksprodukt
1 tsk. spidskommen
1 tsk. salt
sort peber

Tilbehør:
200 g tiger rejer
2 spsk. olivenolie

Topping:
20 g pinjekerner
1 rød chili
1 drys salt

Metode:
Fjern stenen fra avocadoerne og skrab kødet ned i en blender eller foodprocessor.

Del blomkålen i mindre buketter og hæld dem i blenderen sammen med ærterne og forårsløg skåret i mindre stykker. Klip karsen i.

Tilsæt den kolde bouillon, olivenolie, lime, A38 og krydderier og blend, til suppen er helt ensartet og fin. Fordel suppen i 4 skåle eller dybe tallerkener og sæt på køl, mens du tilbereder rejer og topping.

Pil rejerne, hvis det er skalrejer du har købt. Du kan godt lade halefinne være på. Fjern den sorte tarmstreng.

Varm olien op i en stegepande ved lav varme. Steg rejerne 2 minutter på den ene side. Sluk for varmen, vend rejerne og lad dem stege færdig i varmen fra olien.

Varm stegepanden op igen – stadig med olien fra rejerne – og rist pinjekernerne let gyldne med finthakket chili og lidt salt.

Server den kolde suppen med varme rejer og topping.