Ingredienser
- 2 dl fuldkornsris
- 2 porrer (inc. den grønne top)
- 2 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 300 gram champignon
- 2 tsk. Tørret timian
- 1 spsk. olie
- 3 æg
- 2 dl mælk
- 2 dl hasselnødder
- 1 æble
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Kog risene
- Skær ender af porrer, skær dem i tynde skiver og skyl dem
- Skyl og riv gulerødderne groft
- Hak hvidløg fint
- Skyl champignon og skær dem i ¼
- Svits porrer, gulerødder og hvidløg på panden i lidt olie
- Svits champignon gyldne (til væsken er fordampet)
- Skær æblet i små tern og hak nødderne groft
- Pisk æg og mælk sammen i en stor skål med 2 tsk. salt og friskkværnet peber
- Rør ris, grønsager, æbletern nødder og timian i
- Kom blandingen op i et smurt ildfast fad på 22×22
- Bag nøddepostejen ved 175 grader varmluft i ca. 45 min.
- Skru op på høj varme (230 grader) i 5-10 min., så den få lidt mere farve
- Lad nøddepostejen hvile i 10 min. og server med en god salat