Opskrift

Nøddepostej

Ingredienser

  • 2 dl fuldkornsris
  • 2 porrer (inc. den grønne top)
  • 2 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 300 gram champignon
  • 2 tsk. Tørret timian
  • 1 spsk. olie
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 dl hasselnødder
  • 1 æble
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Kog risene
  2. Skær ender af porrer, skær dem i tynde skiver og skyl dem
  3. Skyl og riv gulerødderne groft
  4. Hak hvidløg fint
  5. Skyl champignon og skær dem i ¼
  6. Svits porrer, gulerødder og hvidløg på panden i lidt olie
  7. Svits champignon gyldne (til væsken er fordampet)
  8. Skær æblet i små tern og hak nødderne groft
  9. Pisk æg og mælk sammen i en stor skål med 2 tsk. salt og friskkværnet peber
  10. Rør ris, grønsager, æbletern nødder og timian i
  11. Kom blandingen op i et smurt ildfast fad på 22×22
  12. Bag nøddepostejen ved 175 grader varmluft i ca. 45 min.
  13. Skru op på høj varme (230 grader) i 5-10 min., så den få lidt mere farve
  14. Lad nøddepostejen hvile i 10 min. og server med en god salat