Ingredienser til ovnbagte rodfrugter (4 personer):
- 250 gram gulerødder
- 250 gram persillerødder eller pastinak
- 250 gram rødbeder
- 250 gram selleri
- 2 spsk. olie
- 1½ spsk. mørk balsamico
- 1 spsk. soja
- friskkværnet peber
- 2 fed finhakket hvidløg, frisk timian og rosmarin
Metode:
De rensede grøntsager skæres i nogenlunde lige store tern og kommes i en skål.
Olie, balsamico, soja, peber, hvidløg, timian og rosmarin blandes og hældes over grøntsagerne, der trækker en times tid ved stuetemperatur.
Grøntsagerne fordeles på 4 stykker bagepapir, der foldes op omkring som en pose. Snøres med et stykke snor.
Bages i 45-60 min. ved 200 grader midt i ovnen.
TIPS:
Rodfrugterne kan i stedet kommes i en patéform med låg. Tag låget af halvdelen af tiden, da der ellers kommer for meget væde ved grøntsagerne. Eller de kan kommes i en bradepande eller ovnfast fad med folie over. Husk at vende rundt i rodfrugterne et par gange undervejs, så det øverste lag ikke får for meget varme og bliver tørret.
En rest kan sagtens gemmes til dagen efter og spises kold, eller vendes i en grøn salat.