Opskrift

Pastasalat med tunsauce

Pastasalat med tunsauce for 2 personer.

Ingredienser:

  • 150 gram fuldkornspasta
  • 2 gulerødder
  • 2 store håndfulde blomkål/broccoli
  • 1 dl ærter
  • 1 snack-peberfrugt
  • evt. 6 stilke grønne asparges.
  • evt. grønt drys: ramsløg, persille, dild el.lign.

Tunsauce:

  • ½ løg
  • 1 ds. tun
  • 1-2 spsk. kapers
  • ½ citron
  • 1 dl surmælksprodukt.

Metoder:
Kog og afkøl pastaen. Har du en rest pasta, ris eller bulgur, bruger du bare det.
Riv gulerødderne.
Skær blomkålen eller broccoli i små buketter, og giv et hurtigt opkog på 2 min. og afkøl.
Peberfrugt skæres i tern og asparges i 1 cm lange stykker.
Pasta og grøntsager blandes sammen.

Tunsauce:
Blend løg og kapers.
Hæld olie/vand fra tunen og blend tunen med. Tilsæt 1 dl surmælksprodukt og smag til med citronsaft og peber.
Server pastasalaten med tunsauce pyntet med capers og lidt grønt drys.

Variation: Du kan erstatte tun med røget makrel eller røget ørred. Du kan anvende andre grøntsager i salaten f.eks. grønne bønner, edamamebønner, sorte bønner, radiser osv.