Pastasalat med tunsauce for 2 personer.
Ingredienser:
- 150 gram fuldkornspasta
- 2 gulerødder
- 2 store håndfulde blomkål/broccoli
- 1 dl ærter
- 1 snack-peberfrugt
- evt. 6 stilke grønne asparges.
- evt. grønt drys: ramsløg, persille, dild el.lign.
Tunsauce:
- ½ løg
- 1 ds. tun
- 1-2 spsk. kapers
- ½ citron
- 1 dl surmælksprodukt.
Metoder:
Kog og afkøl pastaen. Har du en rest pasta, ris eller bulgur, bruger du bare det.
Riv gulerødderne.
Skær blomkålen eller broccoli i små buketter, og giv et hurtigt opkog på 2 min. og afkøl.
Peberfrugt skæres i tern og asparges i 1 cm lange stykker.
Pasta og grøntsager blandes sammen.
Tunsauce:
Blend løg og kapers.
Hæld olie/vand fra tunen og blend tunen med. Tilsæt 1 dl surmælksprodukt og smag til med citronsaft og peber.
Server pastasalaten med tunsauce pyntet med capers og lidt grønt drys.
Variation: Du kan erstatte tun med røget makrel eller røget ørred. Du kan anvende andre grøntsager i salaten f.eks. grønne bønner, edamamebønner, sorte bønner, radiser osv.