Opskrift

Quinoasalat med friske urter, asparges og citronvinaigrette

Quinoasalat med friske urter, asparges og citronvinaigrette for 8 personer.

Ingredienser:

  • 400 gram hvid quinoa
  • 1 stort bundt frisk dild (2½-3 dl)
  • 1 lille bundt frisk mynte
  • 1 lille fennikel
  • 150 gram friskbælgede ærter (frosne kan bruges)
  • ½ bundt friske asparges
  • 100 gram pinjekerner

Citronvinagrette:

  • ½ dl olie
  • 3/4-1 dl citronsaft fra friske citroner
  • 1 tsk. fintrevet skal fra usprøjtet citron
  • 1 lille tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Metode:
Skyl quinoaen grundigt. Kog efter anvisninger på posen.
Rist pinjekernerne på en tør pande.
Hak krydderurterne fint (gem lidt dildkviste til pynt).
Skær fenniklen i ganske små tern.
Bælg ærterne.
Bland de afkølede quinoa med krydderurterne, ærter, fennikel og vinagretten.
Brug en kartoffelskræller til at lave strimler af asparges.
Anret salaten med strimler af asparges på toppen, drys med pinjekerner og pynt med dildkviste.

Citronvinagrette:
Ryst alle ingredienserne sammen i et syltetøjsglas e.lign.
Salaten smager dejligt til grillet eller røget kød/fisk/fjerkræ. Kan også bruges som en frokostret.