Opskrift

Ramsløgspesto

Ingredienser:

  • 1 stor håndfuld ramsløg
  • 1 håndfuld mandler
  • lidt parmesanost
  • citron
  • salt og peber
  • ca. 3/4 dl olie

Metode:
Fyld mandler og lidt parmesanost i en blender, og blend, til det er fintmalet.
Tilsæt herefter de skyllede og afdryppede ramsløg og blend.
Tilsæt lidt efter lidt olien, til du har en passende konsistens. Jeg bruger en smagsneutral rapsolie.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Pestoen kan sagtens opbevares i et tætsluttet glas i køleskab i mindst 1 uge. Sørg for, at der ligger et lag olie øverst.

Variation:
Du kan sagtens blande andre krydderurter sammen med ramsløg, f.eks. persille, basilikum, rucola, dild osv.
Ramsløg smager af en blanding af purløg og hvidløg.