Ingredienser (1-2 personer)
2 rødbeder
1 løg
1 persillerod
4 dl grønsagsbouillon
1 dl mælk
Rygeostcreme:
3 spsk. rygeost
2 spsk. mælk
salt
peber
Rugcroutoner:
1-2 skiver daggammelt rugbrød
2 tsk. olie + lidt salt
Purløg
Metode:
Rengør grønsagerne og skær dem i mindre stykker
Kog dem i bouillonen i ca. 20 min. til de er møre. Blend suppen
Tilsæt mælk og smag suppen til med salt og peber
Rør rygeost og mælk sammen og smag til med salt og peber
Pensel rugbrødet med olie og drys en anelse salt på. Bag det sprødt i ovnen.
Skær det i mindre tern. Du kan i stedet riste rugbrødstern på panden med lidt olie og en anelse salt.
Servering: Spis suppen med rygeostcreme, rugcroutoner og et drys purløg.