Opskrift

Sprøde tynde knækbrød

Ingredienser (ca. 40 stk.)

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • (der kan også vælges andre frø/kerner, men hold dig til ca. 3 dl + havregryn)
  • 2,5 dl rugmel (ønskes tykkere brød, brug da 3,5 dl)
  • 1 tsk. Salt
  • ¾ dl olie
  • 1-2 dl vand

Metode:

  1. Alle ingredienser røres sammen i en skål. Vent med at blande alt vandet i.
  2. Dejen deles i 2 og hver portion rulles helt tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir (30×40 cm)
  3. Fjern det øverste bagepapir og læg den udrullede dej på bageplade.
  4. Brug et pizzahjul til at skære dejen i mindre firkanter (ca. 20 stk.)
  5. Bages ved 200 grader i ca. 25 min. – til de er gyldne
  6. Opbevares i en kagedåse. Holder sig fint i mindst 14 dage