Opskrift

Hindbærmousse

Hindbærmousse (5-6 personer)

Ingredienser 
1 avocado 
300 gram skyr naturel
125 gram frosne hindbær
½ tsk. flydende sødemiddel
½-1 tsk. vaniljesukker
2  past. Æggehvider
4 blade husblas

Pynt:
25 mandler eller hasselnødder
Friske hindbær
¾ dl skyr naturel smagt til med revet citronskal/vanilje og evt. lidt sødemiddel eller sukker

Metode:

  1. Sæt husblas i blød
  2. Skrab kødet ud af avocadoen og blend det sammen med skyr, optøet hindbær, sødemiddel og vaniljesukker, smag til.
  3. Smelt husblas i vandbad og kom ca. 1 dl af hindbærcremen over i den smeltede husblas og rør sammen. Tilsæt det herefter den store portion og rør det jævnt
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i
  5. Kom hindbærmoussen i en skål og stil den på køl.
  6. Rist mandlerne i ovnen i 5-8 min. Afkøl dem.
  7. Smag 3/4 dl. skyr til med fintrevet citronskal/vanilje samt lidt sødemiddel eller sukker
  8. Pynt hindbærmoussen med små toppe af skyr, hindbær og hakkede mandler

PS: Kan med fordel anrettes i små portionsskåle/glas
Skulle du være uheldig, at få  husblastrevler i moussen, kan du passere den gennem en sigte 😉