Opskrift

Tortillas med spicy bønnesovs

Ingredienser:

1 brik/dåse sorte bønner (ca. 230 gram)
2 fed hvidløg
1 løg
1 gulerod
1 rød peberfrugt
1 dl persille
1 dl røde linser
2 spsk. olie
1 tsk. chiliflager
½ tsk. spidskommen
½ tsk. kanel
1 dl tomatpure
1 ds. hakkede tomater
1 grønsagsbouillon terning
20 gram mørk chokolade
1-2 dl vand
Salt og peber

Tortillas og tilbehør:

8 fuldkorns-tortillas – varmes i ovnen (se anvisningen på pakken)
¼-½ snittet spidskål, ½ agurk i skiver samt 1 peberfrugt i stængler. Du kan sagtens bruge andre grønsager.

Sådan gør du:

Hæld de sorte bønner i et dørslag over vasken. Lad dem dryppe af, hak dem groft. Pil og hak løg og hvidløg fint.

Skyl eller skræl guleroden og riv den på den grove side af rivejernet. Skyl og rens peberfrugten og skær den i små tern. Skyl persillen og hak den fint. Skyl de røde linser under koldt vand.

Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom løg og hvidløg i og svits til det begynder at tage farve. Kom gulerødder og peberfrugt i og steg det hele i yderlig et par minutter. Kom persille, røde linser, chiliflager, spidskommen og kanel i. Lad det stege med i 1 min.

Kom sorte bønner, tomatpuré, hakkede tomater, bouillonterning, mørk chokolade, vand, salt og peber i. Rør rundt og bring sovsen i kog. Læg låg på og lad sovsen simre i 20-25 min. Rør en gang imellem, så den ikke brænder på. Hvis den bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand. Smag til med salt og peber.

Servering: Saml de varme tortillas med grønsager og bønnesovs.