Opskrift

Variation af smørrebrød

Kartoffelsmørrebrød med smilende æg. 

1-2 bagekartofler, olie, salt

Ærtemos:
300 gram optøede ærter
1-2 fed hvidløg
1 spsk. olie
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber 

Til servering:
2 æg, 4 skiver parmaskinke, rucola, salt og peber

Sådan gør du:
Bagekartoflerne skylles og skrubbes. Skæres i ½ cm tykke skiver på langs. Lægges på bagepapir og pensles med olie og drysses med lidt salt. Bages til de er gyldne og sprøde, ca. 15 min.

Ærtemos:
Blend alle ingredienser med en stavblender til en grov mos, smag til med citronsaft, salt og peber

Servering:
Kog æggene i 6-7 min.
Fordel parmaskinken på en bageplade beklædt med bagepapir og bag papaskinken i 5-8 min. til de er sprøde. 
Skyl og tør rucola.
Smør ærtemosen på kartoffelskiverne og top med rucola, sprødstegt parmaskinke og et havt æg. Drys med salt og peber og server straks.

Variation: Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan komme på de bagte kartoffelskiver. 

Andre eksempler:

  • Rucola, rygeost og røget laks (rygeosten kan skiftes ud med peberrodssalat)
  • Roastbeef, remoulade, høvlet peberrod og karse 
  • Skinke, tomat og agurk
  • Tomatskiver drysses med reven ost og lidt oregano. Bages i ovnen til osten er smeltet og gylden.
  • Rest af kødsovs, reven ost. Bages i ovnen til osten er smeltet og gylden